Go Back

Risotto med ærter, edamame og citron

Opskriften kan laves traditionelt med parmesan eller vegansk med gærflager. Begge dele er anført i opskriften, så du selv kan vælge
Ret aftensmad, Forret
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1,5 dl risottoris
  • 750 dl vand
  • 1 dl knoldselleri i små tern eller persillerod hvis du ikke er vild med knoldselleri
  • 2-3 spsk citronolie
  • 1 stk stort skalotteløg
  • 1 fed hvidløg stort
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 dl ærter
  • 3/4 dl gærflager eller revet parmesan
  • 1-2 tsk flagesalt

Sådan gør du
 

  • Snit skalotteløg og knoldselleri fint.
  • I en gryde opvarmes 2 spsk citronolie med løg og knoldselleri, som røres regelmæssigt, mens det mørner og bliver blankt. Det tager ca. 2-4 minutter.
  • Imens hakkes hvidløg fint, som tilsættes gryden, når løget er stegt blankt. Rør i gryden og efter ca. 1 minut med hvidløget i gryden hældes risottorisene i gryden også
  • Rør i gryden løbende, mens risottorisene langsomt bliver mere transparente. Når de er hvide i midten hældes ca 1 dl vand, som koges ind og samler smagene
  • Tilsæt mere vand under omrøring, som koges ind og fortsæt på denne måde med at tilsætte lidt vand og lade det koge ind, indtil grøden har opnået den ønskede konsistens.
  • I en minihakker eller foodprocessor hakkes ærter, edamamebønner og 1 tsk flagesalt til en grov blanding, som stilles til side.
  • Når risottoen har den ønskede konsistens tilsættes gærflager/parmesan, 1 tsk flagesalt og ærteblandingen, som røres i risottoen
  • Server grøden i 4 tallerkener og drys lidt citronolie over
Keyword opskrift risotto, opskrift vegansk risotto, risotto med ærter og citron, sommer risotto