Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rødgrød – opskrift på jordbærgrød med fløde
Udskriv
Pin Recipe
Ret
Dessert
Antal
4
portioner
Ingredienser
800
gram
jordbær både friske og frosne kan bruges
1/4
tsk
vanillepulver
1/2
dl
rørsukker
1
dl
vand
2
tsk
kartoffelmel
1
tsk
citronsaft
1/4
l
piskefløde
Sådan gør du
I en tykbundet gryde varmes jordbær med sukker, vanille, vand og citronsaft. Lad det varmes stille og roligt op under låg til jordbærrene er møre
Blend nu til en grød og hæld grøden tilbage i gryden, hvor den varmes op til kogepunktet
Tag 1-2 spsk grød fra i en mindre skål og sigt kartoffelmelet heri under forsigtig omrøring for at undgå klumper
Når det er helt udrørt hældes det tilbage i gryden, hvor grøden røres til det er fordelt jævnt
Lad grøden afkøle en smule, mens fløden klargøres
Pisk fløden let, således den bliver luftig og tyktflydende, dog uden at blive til en skum
Server din jordbærgrød med lidt fløde på toppen
Keyword
mormors rødgrød, opskrift rødgrød, rødgrød, rødgrød med fløde, sommeropskrifter