Go Back

Rødgrød – opskrift på jordbærgrød med fløde

Ret Dessert
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 gram jordbær både friske og frosne kan bruges
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/4 l piskefløde

Sådan gør du
 

  • I en tykbundet gryde varmes jordbær med sukker, vanille, vand og citronsaft. Lad det varmes stille og roligt op under låg til jordbærrene er møre
  • Blend nu til en grød og hæld grøden tilbage i gryden, hvor den varmes op til kogepunktet
  • Tag 1-2 spsk grød fra i en mindre skål og sigt kartoffelmelet heri under forsigtig omrøring for at undgå klumper
  • Når det er helt udrørt hældes det tilbage i gryden, hvor grøden røres til det er fordelt jævnt
  • Lad grøden afkøle en smule, mens fløden klargøres
  • Pisk fløden let, således den bliver luftig og tyktflydende, dog uden at blive til en skum
  • Server din jordbærgrød med lidt fløde på toppen
Keyword mormors rødgrød, opskrift rødgrød, rødgrød, rødgrød med fløde, sommeropskrifter