Go Back

Rødkålssalat med appelsin og æble

Ret aftensmad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1/4 Rødkål køb økologisk, det smager bedre og er smukt!
  • 2 stk appelsiner
  • 1 stk æble
  • 1 spsk æblegele jeg køber i Bornholmerbiksen i Torvehallerne, men det fås også i Irma
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 dl saltede cashewnødder

Sådan gør du
 

  • Riv rødkålen over et mandolinjern (eller snit virkelig fint). Læg det i en skål
  • Skær appelsinerne i små stykker og læg dem i skålen til dit kål
  • I en lille kop blandes æblegele og sirup med lidt saft fra appelsinerne. Det kan mases eller piskes lidt sammen og efterfølgende bruger du hænderne til at fordele det i salaten, som "masseres" med hænderne, så kålen bliver glinsende
  • Skær dit æble i små stykker og bland det i salaten. Sæt film over skålen og lad salaten stå lidt (eventuelt til dagen efter)
  • Umiddelbart før servering knuses dine cashewnødder og strøes over salaten
Keyword julens opskrifter, opskrift julesalat, rødkålssalat