1/4Rødkålkøb økologisk, det smager bedre og er smukt!
2stkappelsiner
1stkæble
1spskæblegelejeg køber i Bornholmerbiksen i Torvehallerne, men det fås også i Irma
1spskahornsirup
1dlsaltede cashewnødder
Sådan gør du
Riv rødkålen over et mandolinjern (eller snit virkelig fint). Læg det i en skål
Skær appelsinerne i små stykker og læg dem i skålen til dit kål
I en lille kop blandes æblegele og sirup med lidt saft fra appelsinerne. Det kan mases eller piskes lidt sammen og efterfølgende bruger du hænderne til at fordele det i salaten, som "masseres" med hænderne, så kålen bliver glinsende
Skær dit æble i små stykker og bland det i salaten. Sæt film over skålen og lad salaten stå lidt (eventuelt til dagen efter)
Umiddelbart før servering knuses dine cashewnødder og strøes over salaten