Kog speltkernerne i en kasserolle, til de er næsten færdigkogte
Skær svampene ud i mindre tern og steg dem af ved hård varme på en pande med røget paprika, gurkemeje og olivenolie. Rør gerne rundt i dem løbende, så de ikke svitser
Når svampene er reduceret i størrelse og dufter mere, tilsættes 1/4 af vandet med bouillon og miso, som fordeles i retten. Skru ned til medium varme nu
Tilsæt yderligere 1/4 vand og lad det hele simre ved nu lav varme.
Imens skæres og snittes grønkål og squash, som begge dele skal være fint hakket og stilles klar ved komfuret.
Når væsken på panden er reduceret slukkes for blusset
Tag 2/3 af svampene, gærflager og 1/4 af det afmålte vand fra i en blender og blend det jævnt
Hæld den blendede svampevæske tilbage på panden og tilsæt resten af vandet med de nu kogte speltkerner, grønkål og squash
Tænd for varmen ved medium varme og tilsæt creme cheese. Rør løbende i retten, mens den reducerer ind til en mere cremet konsistens og servér den straks herefter.