Go Back

Spicy og cremet nudelret med sprøde grøntsager

Antal 2 portioner

Ingredienser
  

Sauce

  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk sesamolie
  • 1,5-2 tsk stærk chilisauce
  • 1/2 spsk tamari eller soja
  • 1/2 spsk ahornsirup
  • 1/2 stk citron saft og skal
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk vand

Øvrige ingredienser

  • 1/2 pk risnudler
  • 1/2 stk squash
  • 1 dl edamamebønner optøede
  • 1 dl rød peberfrugt i tynde strimler
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du
 

Sauce

  • I en stor serveringsskål blandes tahin med olie, chilisauce, sirup og tamari
  • Riv skallen fra den halve citron og pres saften i skålen
  • Pres hvidløg i skålen og tilføj vand
  • Rør saucen grundigt med et piskeris og stil den til side, mens du klargør resten af retten

Sådan laver du retten færdig

  • Optø edamamebønnerne
  • Lav squashnudler med en spiralizor eller ved blot at skrælle den med en kartoffelskræller
  • Snit de øvrige grøntsager i mundrette bidder eller tynde stave.
  • Bring vand til kogepunktet i en gryde og kog risnudlerne møre, som anvist på pakken
  • 1 minut før nudlerne er færdige tilsættes squashnudlerne til gryden, så de får 1 minut i det kogende vand.
  • Dræn vandet fra nudler og squash som straks blandes i skålen med sauce sammen med de snittede grøntsager og optøede edamamebønner
  • Med en tang vendes det hele grundigt rundt i saucen og pyntes til sidst med sesamfrø. Server retten straks, så den kan nydes lun
Keyword asiatiske nudler, nem opskrift asiatiske nudler, nudler cremet sauce, spicy nudler opskrift