Go Back

Sunde mint hapsere med kikærter

Ret snacks
Antal 24 stk
Kalorier 100 kcal

Ingredienser
  

  • 1,5 dl kikærtemel
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl mandelmel
  • 1 spsk kokosolie smeltet
  • 1 spsk nøddesmør jeg bruger mandelsmør
  • 3/4 tsk pebermynteekstrakt
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 6 stk medjool dadler store
  • 2 spsk vand
  • 150 gram mørk chokolade fra Easis

Sådan gør du
 

  • Start med at blende havregrynene til en grov mel
  • Bland nu alle øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend til en gruset og jævn konsistens
  • Tag et firkantet fad og læg bagepapir i før smulderet fordeles og flades ud med bagsiden af en ske. Stil det på køl i 15-20 minutter.
  • Skær halvdelen af chokoladen i små stykker og smelt dem til en flydende konsistens
  • Tag fadet ud fra køl og bunden ud af fadet. Pensl hele bunden med et tyndt lag chokolade og stil på køl igen 15-20 minutter eller til chokoladen har sat sig
  • Tag den ud fra køl igen, når chokoladen er størknet og vend bunden i vejret
  • Pensl nu hele undersiden op (smelt evt lidt mere chokolade, hvis du mangler eller hvis den er blevet for kold). Sæt på køl igen
  • Nu kan du skære 24 lige store bider ud og evt dyppe kanterne i chokolade, så du sikrer, at hapserne ikke bliver tørre.
Keyword madpakke snack, mint snack, opskrifter vægttab, veganske snacks