Go Back

Vaffel af søde kartofler

Portionen her passer til en anretning af en frokost til 2 personer, men du kan selvfølgelig vælge at brække vaflerne op i mindre rustikke stykker for at lave hapsebidder i stedet for klassiske blinis.
Ret frokost, Morgenmad
Antal 2 portioner

Ingredienser
  

  • 200 gram søde kartoffel
  • 1 stk æg
  • 1 spsk hørfrø
  • 50 gram boghvedemel
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker
  • Kog de søde kartofler møre
  • Mos de varme og møre søde kartofler med en gaffel og stil på køl
  • Rør æg ud i den afkølede kartoffelmos og tilsæt mel, hørfrø og salt
  • Dejen skal være rimelig fast i konsistensen, så tilsæt en anelse mere mel hvis nødvendigt eller lidt vand hvis den er for fast
  • Sprøjt lidt olie på de varme plader på dit vaffeljern og læg et par store skefulde midt på pladerne. Bag vaflen til den får en gylden og sprød kant før den tages af jernet og lægges til afkøling
Keyword opskrift sunde vafler, opskrift vaffel med søde kartofler, opskrift vafler